Traject en kosten

Traject

Als je met de online hulp begint, volg je een traject. Hieronder kun je lezen hoe het traject er bij vrijfijn.nl uit ziet.

Aanmelden

Aanmelden gaat door middel van door het  invullen van het online intake-formulier. De vragen die we stellen gaan met name over je seksuele klacht(en) en de mate waarin je last hebt van dit/deze proble(e)m(en). Als je kunt deelnemen aan de online hulp ontvang je binnen 3 werkdagen een link waarmee je jouw account activeert. Mocht de inschatting zijn dat de hulp niet geschikt voor je is, dan krijg je bericht op het door jou vermelde e-mailadres.

Account activeren

Zodra je het account hebt geactiveerd krijg je een eerste bericht van je hulpverlener, na het eerste contact volgen een aantal aanvullende vragen. Als je die beantwoord hebt kan de hulpverlener een behandel voorstel maken. Zijn jullie het eens dan kun je de factuur voor het behandelvoorstel ad. € 22,50 betalen. Betalen kan gemakkelijk en veilig via Mollie. 

Behandelvoorstel

Aan de hand van intake en de antwoorden op de aanvullende vragen, stelt je hulpverlener een behandelvoorstel op. Het behandelvoorstel is dus op maat voor jou opgesteld. Er wordt aangegeven hoeveel online sessies er nodig lijken te zijn en wat een sessie inhoudt.  De ervaring is, dat de meeste klachten met ongeveer 4 tot 6 online sessies al afnemen. Het behandelvoorstel ontvang na het beantwoorden van de aan jou persoonlijk gestelde vragen.

Beslismoment

Als je het behandelvoorstel hebt ontvangen, beslis je of je start met de online hulp. Daarnaast besluit je zelf of je het aantal geadviseerde sessies ineens betaald of dat je per sessie wilt betalen. Alle informatie vind je in je eigen account onder het kopje ‘behandelingen’. Je kunt de producten die je wilt aanvinken en betalen via Mollie. Mocht je om een of andere reden willen stoppen, dan wordt het teveel betaalde binnen 2 weken teruggestort.

Start online hulp

Nadat de betaling voor de sessie(s) is (zijn) ontvangen, kun je starten met de online hulp. Je hulpverlener neemt hiertoe het initiatief.

Evaluatie

Aan het einde van het behandeltraject volgt een evaluatie. Hier wordt bekeken hoe je de hulp hebt ervaren, of je vooruitgang hebt kunnen boeken en wat je van de hulp en je hulpverlener vond.

Kosten

Het opstellen van een behandelvoorstel kost € 22,50. Een sessie kost € 45,-. Onze ervaring is dat de meeste klachten met ongeveer 4 tot 6 online sessies al sterk verbeterd zijn. In het behandelplan wordt aangegeven hoeveel sessies er nodig zijn. Niet gebruikte sessies worden uiteraard terugbetaald.

 

Wat is precies een online sessie?

Een online sessie bestaat uit 2 berichten tussen jou en je hulpverlener. Je hulpverlener stuurt een bericht dat bestaat uit een mix van:

  • Voorlichting en informatie omtrent seksualiteit, anatomie en werking geslachtsorganen
  • Gerichte seksuologische tips en adviezen
  • Gerichte oefeningen die je thuis individueel of samen met je partner uitvoert
  • Gespreksvaardigheden om te leren praten over seks

Jij stuurt een bericht terug met antwoorden en het eventuele huiswerk. Vervolgens ontvang je een tweede bericht van je hulpverlener en daarop kun je weer een reactie sturen. Deze twee contacten gelden als 1 sessie. Het stellen van een korte vraag tussendoor is natuurlijk altijd mogelijk.

 

Vergoeding

De hulp die Vrijfijn.nl biedt, wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Vrijfijn.nl werkt onafhankelijk van zorgverzekeraars.

Let op: In de regel wordt seksuologische zorg niet (meer) vergoed vanuit de basisverzekering. Bij organisaties die aangeven dat de kosten wel worden vergoed, betaal je altijd het wettelijk eigen risico. Dit is het bedrag dat je moet betalen als je zorgkosten maakt. Voor 2019 is dat een bedrag van € 385,- (net als in 2018).